Första dagen, Atlas.

by engstrooms

Den 3dje december började vi på jobbet, Atlas callcenter. Vi visste sen innan att det skulle vara två kursdagar innan man började med själva jobbet. Så när vi väl hittade kontoret i Playa del ingles så började vi nästan på direkten med kursen. I slutet av dagen fick vi våra platser, och började ringa runt till folk. Och inte i våra vildaste tankar hade vi trott det. Skojar inte, var så sjukt nervös så hela jag skakade, till och med min röst var som ett darrande asplöv.

Dag 2 satte vi oss på våra platser och började dagen med att ringa. Var väl  inte riktigt som vi trott, då vi mer hade tänkt oss att det skulle vara mer som en kursdag. Men så sant som dem säger, så måste man börja ringa för att lära sig. Lära sig sin röst och sina knep. Så på ett sätt, var det ju bra. Men att sitta där bland alla andra och ringa. Det var jobbigt, speciellt när man ville göra bra ifrån sig. Trotts att det endast var dag två.

IMG_1477_2IMG_1534_2
Efter någon vecka lärde vi oss ta bussen. Första försöket gick inte alls, tog taxi. Andra försöket fick Lisa panik så vi gick av kanske 7 stopp för tidigt. I Sverige står det ju vad det är för hållplats. Men här är det inte riktigt så. Så andra försöket gick vi av alldeles för tidigt istället, så vi tog taxi sista biten. Men efter det, så har vi lyckats att hitta. Och det går faktiskt riktigt bra, fin väg precis vid havet. Hemvägen är däremot inte alls lika trevlig. Brukar väl i princip aldrig må illa, men det är nästintill outhärdligt. Så brukar försöka kyla ner mig själv på fönstret och blunda i hopp om att jag somnar.

Busspriset på ditvägen går det på 2,20 euro och 2,75 euro hem. Till skillnad från taxipriset 23 euro dit och 23 euro hem. Visserligen är taxin väldigt billig här, men blir dock inte så billigt i längden. Sen så ligger Playa del ingles en bit bort.